Law
Client: Watt TiederArchitect: N/A

Washington, DC | 42,136 sf

Watt Tieder’s renovated office space showcases an eclectic mix of high-end sophistication and an unexpected quirkiness. Sleek modernity and retro nostalgia meet in this unique office space, featuring custom millwork and sleek stone finishes throughout.


The entryway is an austere expanse of what appears to be white marble. In actuality, the floor is ceramic tile with gray streaks designed to mimic the white marble on the custom reception desk. This trick of the eye was accomplished through painstaking attention to placing the tile in a way that made the gray streaks look natural and for a fraction of the cost of real marble.


One particularly unique and labor-intensive feature of the space is the two-story custom lacquer wall panel by the stairs. The contractor and design teams worked closely together to generate a logo graphic file that would create a clear image on the lacquer panels. Coordinating installation of the custom millwork panels with the marble and glass stairs demanded precise scheduling with no room for error.


Custom light fixtures are another unique element of the space. The seating areas on the first and second floors mirror each other with intentional variation. The first floor reception area is all-business, like a firm handshake, with a grey color palette and floating halo light fixture. Directly one floor above, the second floor seating area is more whimsical and casual, with bright yellow retro armchairs and a lighted chandelier


All offices have full floor-to-ceiling custom millwork doors and glass walls, allowing the flow of natural sunlight through the space. There are several meeting spaces with varying levels of privacy, including a glass-enclosed huddle room, a small kitchenette with a bar, and a large, modern stone table next to a small library. This juxtaposition between modern and traditional design is a unique, unexpected element of the space.

asterisk inspire. advise. build. sustain.